Warsztaty kulinarne z Akademią Małych Kroków

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
25 kwietnia 2022

W dniu 25.04.2022r. uczniowie klasy 3b uczestniczyli w kolejnym spotkaniu z Akademią Małych Kroków. Dzisiejszym tematem przewodnim było białko w diecie dziecka. 

Rozmawialiśmy o tym, czy warto jeść mięso i czy możemy z niego zrezygnować. Dzieci dowiedziały się, jakie są najlepsze sposoby przyrządzania mięsa oraz na co zwracać uwagę podczas zakupów i czytania etykiet - jakich składników unikać dokonując wyboru np. wędliny. Podczas zajęć uczniowie przygotowali własne sosy do nuggetsów oraz wrapy pełne przepysznych dodatków. Było zdrowo i bardzo smacznie!

Renata Teodorczuk i Katarzyna Konopka

Galeria

  • Powiększ zdjęcie 1

    1

  • Powiększ zdjęcie 2

    2

  • Powiększ zdjęcie 3

    3

  • Powiększ zdjęcie 4

    4

  • Powiększ zdjęcie 5

    5

  • Powiększ zdjęcie 6

    6

  • Powiększ zdjęcie 7

    7

  • Powiększ zdjęcie 8

    8

  • Powiększ zdjęcie 9

    9

  • Powiększ zdjęcie 10

    10

  • Powiększ zdjęcie 11

    11

  • Powiększ zdjęcie 12

    12

  • Powiększ zdjęcie 13

    13

  • Powiększ zdjęcie 14

    14

  • Powiększ zdjęcie 15

    15

  • Powiększ zdjęcie 16

    16

  • Powiększ zdjęcie 17

    17

  • Powiększ zdjęcie 18

    18

  • Powiększ zdjęcie 19

    19

  • Powiększ zdjęcie 20

    20

  • Powiększ zdjęcie 21

    21

  • Powiększ zdjęcie 22

    22

  • Powiększ zdjęcie relacja SportuJemy 1

    relacja SportuJemy 1

  • Powiększ zdjęcie relacja SportuJemy2

    relacja SportuJemy2